Szufflé tálban sült ham and eggs, 4 személyre 

 

Szufflétálban sült ham and eggs, 4 személyre

 

4 szelet jamon serrano vagy prosciutto crudo, ezeket természetesen lehet helyettesíteni, de így a legfinomabb.

 

4 tojás

 

6-8 koktélparadicsom

 

2 szál újhagyma

 

4 szelet ementáli

 

rozmaring

 

 

A szufflé tálat libazsírral kikenjük, majd belefektetjük a sonkát, ráhelyezzük a sajtot, a félbevágott paradicsomokat belehelyezzük, rozmaringgal, felmetélt hagymával megszórjuk, ráötjük a tojást, ezt cseppet sózom, majd a sonka kilógó felével betakargatom. Az alapanyagok variálásának, csak a fantázia szab határt, no és persze az, hogy mi van otthon a hűtőben.

 

200 fokra előmelegített sütőben addig kell sütni, amíg a tojás a látható felületen teljesen "kifehéredik". Elkészíthető szilikon muffin formában is, ha több személyre készül, vagy nincs szufflé tálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr192394998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pakozdierzsebet 2010.10.25. 13:05:06

Nagyon guszta.Biztos az íze is finom.
süti beállítások módosítása