Szufflé tálban sült ham and eggs, 4 személyre
Szufflétálban sült ham and eggs, 4 személyre
4 szelet jamon serrano vagy prosciutto crudo, ezeket természetesen lehet helyettesíteni, de így a legfinomabb.
4 tojás
6-8 koktélparadicsom
2 szál újhagyma
4 szelet ementáli
rozmaring
só
A szufflé tálat libazsírral kikenjük, majd belefektetjük a sonkát, ráhelyezzük a sajtot, a félbevágott paradicsomokat belehelyezzük, rozmaringgal, felmetélt hagymával megszórjuk, ráötjük a tojást, ezt cseppet sózom, majd a sonka kilógó felével betakargatom. Az alapanyagok variálásának, csak a fantázia szab határt, no és persze az, hogy mi van otthon a hűtőben.
200 fokra előmelegített sütőben addig kell sütni, amíg a tojás a látható felületen teljesen "kifehéredik". Elkészíthető szilikon muffin formában is, ha több személyre készül, vagy nincs szufflé tálunk.