Gyümölcsös, joghurtos süti

 2011.07.18. 12:47

 Gyümölcsös joghurtos torta:


Süssünk egy kerek tortaformában (legjobb a csatos) egy 3 tojásból piskótát.
(Piskótarecept, de ez minden háztartásban megtalálható: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, egy késhegynyi sütőpor. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig kavarjuk a robotgépünkkel, majd a fehérjét elkezdjük kavarni, közben hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrot. Majd a lisztben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgás cukros keverékhez, hozzáadjuk a fehérjének a felét, majd gyors határozott mozdulatokkal elkeverjük. Végül hozzáadjuk a maradék fele tojásfehérjét és óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjön össze. Majd beleöntjük a kapcsos tortaformába és megsütjük.)


Ha kész a piskóta kiveszük a formából, a formát elmossuk, majd visszatesszük bele a kerek piskótaformát. Széléből levágunk körben kb. egy centi kört, hogy legyen hely a babapiskótának. A babapiskótákat felezzük, majd egyik felét pillanatra gyümölcslébe mártjuk, és a mártott felével befelé szépen sorba körberajuk a kapcsos tortaformát. Ha körberaktuk, jöhet bele a joghurtos massza.


Joghurt massza: 5 dl gyümölcsjoghurthoz (passzoljon az íze a tetején levő díszítő gyümölccsel) keverünk 10 dkg kristálycukort, elkeverjük. Majd 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk, félretesszük. 1 dl tejben feloldunk 1 csomag zselatint majd ezt felmelegítjük forráspontig. Pár percet hagyjuk hűlni, majd apránként hozzákeverjük a cukros joghurthoz. Ha elvegyítettük rendesen, jöhet hozzá a 2,5 dl felvert tejszín, és hozzá adunk valamilyen idénygyümölcsöt, legjobb szerintem a málna, eper, vagy kivi. Gyümölcsből hagyunk a díszítéshez is.


Majd beleöntjük a formánkba a joghurtmasszát. Tetejét díszítjük gyümölccsel kedvünk szerint. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a zselatintól egyben maradjon a belseje is. Majd ha kész, szép szalaggal átkötjük, (lehetőleg szebbel, mint én) és tálaljuk, vagy átadjuk ajándékba. Szép és mutatatós. Ráadásul nem is nehéz elkészíteni.
Babapiskóta helyett kör alakú csokival töltött roládokat is használhatunk, de azt én nem mártanám gyümölcslébe.

A díszítésnek csak fantáziánk szabhat határt.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr853076698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása