Ajánlott anyaghányad

Halalapléhez: Haler (Heveshez:
Halcsont 1,50 kg Tojásfehérje 5 db
Só 0,02 kg Paradicsompüré 0,05 kg
Vöröshagyma 0,05 kg Víz 0,02 1
Egész bors 0,01 kg Javasolt folyadék-
Javasolt folyadék- mennyiség
mennyiség (halalapléből készítve) 2,50 1
(felére beforralva) 5,00 1
A megtisztított, megmosott halcsontot a sóval, a vöröshagymával, az egész
borssal és az 5 liter vízzel kb. felére befőzzük, közepes erősségű tűzön. Ezután
leszűrjük, így kapjuk a halalaplevet. Kellő nagyságú fazékban habverővel jól
összekeverjük a tojásfehérjét paradicsompürével és 2 dl hideg vízzel. Állandóan
keverve hozzáadjuk a halalaplevet. Tűzhelyre állítva forrpontig kevergetjük,
amíg a halerőleves tetejére feljön a tojásfehérje. Ez a tojásfehérje-réteg, amely
közben kicsapódik, teszi kristálytisztává a halerőlevest azáltal, hogy megköti a
lebegő anyagokat.
A halerőlevest lassan, egyenletesen főzzük. Ha kellő tisztaságú és íze megfelelő,
levesszük a tűzhelyről, majd pihentetjük. Vizezett konyharuhán keresztül
óvatosan merve szűrjük le. Ezután lezsírozzuk papírszalvétával, ha kell, megsózzuk.
Forrón előmelegített porceláncsészébe merjük.
Betétként adhatunk bele külön kifőzött, leöblített, kockára vágott halhúst,
tojáskocsonyát.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr242521228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása