Ez egy egyszerű, régi Skandináv recept az egyik kedvenc reggeli receptem. Fahéjjal és cukorral. Juharsziruppal tálalva, és egy kis tejszínnel megbolondítva.
4 tojás
2 dl tej
1-3 ek. cukor
3 / 4 evőkanál liszt
1 / 2 tk. só
4 ek vaj
Törd fel a tojást. Add hozzá a tejet, cukor, lisztet és a sót. Ezután egy villával verd fel.
Öntsük tésztát egy nagy serpenyőbe, amelyet az elmelegített sütőbe tegyünk be. Előtte azonban, tegyük bele a vajat, és várjuk meg amíg sistereg. Süssük 20 percig 185 fokos sütőben, amíg a palacsinta nem puffadt, és szépen barnul. Szerintem viszont a legjobb, ha persze van otthon, hogy kis szufflés tálakba sütjük meg a palacsintát.
Tálaljuk lekvárral, friss vagy főtt gyümölccsel, és szórjuk meg a tetejét fahéjjal, cukorral. Aki szereti tegyen rá tejszínhabot.