Ez egy egyszerű, régi Skandináv recept az egyik kedvenc reggeli receptem. Fahéjjal és cukorral. Juharsziruppal tálalva, és egy kis tejszínnel megbolondítva.

 

4 tojás

2 dl tej

1-3 ek. cukor

3 / 4 evőkanál liszt

1 / 2 tk. só

4 ek vaj

Törd fel a  tojást. Add hozzá a tejet, cukor, lisztet és a sót. Ezután egy villával verd fel.

 

Öntsük tésztát egy nagy serpenyőbe, amelyet az elmelegített sütőbe tegyünk be. Előtte azonban, tegyük bele a vajat, és várjuk meg amíg sistereg. Süssük 20 percig 185 fokos sütőben, amíg a palacsinta nem puffadt, és szépen barnul. Szerintem viszont a legjobb, ha persze van otthon, hogy kis szufflés tálakba sütjük meg a palacsintát.

 

 Tálaljuk lekvárral, friss vagy főtt gyümölccsel,  és szórjuk meg a tetejét fahéjjal, cukorral. Aki szereti tegyen rá tejszínhabot.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr972427164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pakozdierzsebet 2010.11.08. 12:54:30

Krisztián miket nem csinálsz!!!!!
süti beállítások módosítása