Hozzávalók:
1 kg darál hús
2.5 kilós sütőtök
3 szelet karaj
2 evőkanál mustár
2 teáskanál kakukkfű
1 nagy fej vöröshagyma
Só
Bors
2 teáskanál pirospaprika
1 kocka Knorr bazsalikomos íz bomba
2 evőkanál libazsír
2 teáskanál curry por
2 gerezd fokhagyma
2 kanál tejföl
15 dkg kockázott feta sajt
Elkészítés:
A sütőtököt kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. A belső részt összeturmixoljuk. A fej hagymát apróra felvágjuk, és egy evőkanál libazsíron üvegesre pároljuk. Ha ez megvan, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot, pirospaprikát, és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a darált hús, mustárt, bazsalikom kockát, apróra vágott fokhagymát, és a maradék libazsírt. Addig főzzük, amíg a hús leve elfő, és pirulni nem kezd. Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, és kb. még öt percig főzzük. Most jöhet a tök leturmixolt belseje, ezt is hozzáöntjük a curry porral. Addig főzzük, amíg a tök szét nem fő, a hússal, és egy főzelékhez hasonló állagot kapunk. Közben a karaj szeleteket megpirítjuk egy kiskanál olajon, és ha megvan, felszeleteljük vékony szeletekre. A tök belsejét sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a felszeletelt karajt. Veszünk egy finom szűrőt, és az elkészült tök-hús pépet átpasszírozzuk. A így elkészült hússal megtöltjük a két sütőtököt. 180 fokos sütőben másfél órán keresztül sütjük, közben a kipasszírozott lével locsolgatjuk. Kivesszük a sütőből, és rászórjuk a fetasajtot. Visszatesszük a sütőbe, és 250 C fokon grillezzünk 5 percig. Kivesszük, 10 percet hűlni hagyjuk, és felszeletelve, tejföllel leöntve tálaljuk! A köret, maga a sütőtök.