Hozzávalók:

1 kg darál hús

2.5 kilós sütőtök

3 szelet karaj

2 evőkanál mustár

2 teáskanál kakukkfű

1 nagy fej vöröshagyma

Bors

2 teáskanál pirospaprika

1 kocka Knorr bazsalikomos íz bomba

2 evőkanál libazsír

2 teáskanál curry por

2 gerezd fokhagyma

2 kanál tejföl

15 dkg kockázott feta sajt

Elkészítés:

A sütőtököt kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk.  A belső részt összeturmixoljuk.  A fej hagymát apróra felvágjuk, és egy evőkanál libazsíron üvegesre pároljuk. Ha ez megvan, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot, pirospaprikát, és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a darált hús, mustárt, bazsalikom kockát, apróra vágott fokhagymát, és a maradék libazsírt. Addig főzzük, amíg a hús leve elfő, és pirulni nem kezd.  Ekkor hozzákeverjük a tejfölt, és kb. még öt percig főzzük. Most jöhet a tök leturmixolt belseje, ezt is hozzáöntjük a curry porral. Addig főzzük, amíg a tök szét nem fő, a hússal, és egy főzelékhez hasonló állagot kapunk. Közben a karaj szeleteket megpirítjuk egy kiskanál olajon, és ha megvan, felszeleteljük vékony szeletekre.  A tök belsejét sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a felszeletelt karajt.  Veszünk egy finom szűrőt, és az elkészült tök-hús pépet átpasszírozzuk. A így elkészült  hússal megtöltjük a két sütőtököt. 180 fokos sütőben másfél órán keresztül sütjük, közben a kipasszírozott lével locsolgatjuk.  Kivesszük a sütőből, és rászórjuk a fetasajtot. Visszatesszük a sütőbe, és 250 C fokon grillezzünk 5 percig. Kivesszük, 10 percet hűlni hagyjuk, és felszeletelve, tejföllel leöntve tálaljuk! A köret, maga a sütőtök.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr812477700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása