Francia mentás zöldborsó.

 2010.10.24. 13:07

Itt egy nagyon egyszerű, és könnyű vasárnapi ebéd recept, ha valaki nem szeretné, az ilyenkor vasárnap megszokott, húsleves-rántott hús párost. Nem mintha, bármi ellenvetésem lenne az előbbi étellel kapcsolatban, én is nagyon szeretem:)Hozzávalók: 
50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfű virág, 2,5 dkg vaj, só, bors, menta.

Elkészítés: 
A salátaleveleket vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát pedig apró kockákra. Tedd a borsót, a salátát, a vöröshagymát és a kakukkfű virágot, mentát egy párolóedénybe és főzd 15 percig. Fogd fel a levet és keverd hozzá a borsóhoz és a vajhoz. Fűszerezd meg és kész is van a könnyű, vasárnapi ebéd. 
Lehet hozzá csicseriborsó fasírtot, vagy tükörtojást is kínálni! Egy igazán könnyű, tápláló, és különleges ízvilágú ételt kapunk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr702394971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása