Itt egy nagyon egyszerű, és könnyű vasárnapi ebéd recept, ha valaki nem szeretné, az ilyenkor vasárnap megszokott, húsleves-rántott hús párost. Nem mintha, bármi ellenvetésem lenne az előbbi étellel kapcsolatban, én is nagyon szeretem:)Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfű virág, 2,5 dkg vaj, só, bors, menta.
Elkészítés:
A salátaleveleket vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát pedig apró kockákra. Tedd a borsót, a salátát, a vöröshagymát és a kakukkfű virágot, mentát egy párolóedénybe és főzd 15 percig. Fogd fel a levet és keverd hozzá a borsóhoz és a vajhoz. Fűszerezd meg és kész is van a könnyű, vasárnapi ebéd.
Lehet hozzá csicseriborsó fasírtot, vagy tükörtojást is kínálni! Egy igazán könnyű, tápláló, és különleges ízvilágú ételt kapunk!
50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfű virág, 2,5 dkg vaj, só, bors, menta.