Megvan mit sütök.

 2010.08.22. 12:20

Clafoutis-t fogok csinálni.

Evezzünk francia vizekre: a clafoutis (ejtsd: klafuti), magyarul tejespite a XIX. századból, Franciaország Limousin régiójából származik. Az eredeti verzió magozatlan cseresznyével készül, de magozottból sem szentségtörés elkészíteni, sőt, bármilyen más gyümölccsel sem (ekkor azonban hivatalosan már nem clafoutis, hanem flognarde a neve - bár ezt még a franciák többsége sem tudja). Elkészítéséhez egy piteforma alját rakjuk ki szükség szerint feldarabolt gyümölccsel, majd öntsük le 20 dkg cukor, 12 dkg liszt, 2 tojás, 2 és fél dl magas zsírtartalmú tej (vagy tej-tejszín keverék), és egy csipet só alaposan eldolgozott keverékével. 200 fokon kb. 35 percig süssük, porcukorral meghintve, langyosan tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr62238724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babyfoka 2010.08.29. 17:16:14

Na ezt ki fogom próbálni valamikor....mondjuk a jövő héten:)

gasztroblogger 2010.08.29. 17:25:37

@babyfoka: nagyon gyors, és nagyon finom:) eddig a szomszédok kóstolták, és 2 óra alatt elfogyott minden:)
süti beállítások módosítása