Francia sajtos makaróni.

 2010.11.04. 20:12

Hozzávalók:

16 dkg makaróni

1 gerezd fokhagyma, kettévágva    

2 evőkanál olvasztott vaj

1 1 / 4 csésze tejszín

2 csésze reszelt Gruyere, Cantal reszelt sajt

1 / 2 teáskanál só

1 / 4 teáskanál őrölt fekete bors

1 / 3 csésze száraz zsemlemorzsa

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük meg a makarónit szokás szerint, sós vízben.

Míg a makaróni a forrásban lévő vízben van, dörzsöljük be a vágott fokhagymával  az egész belső felületét egy 3-literes sütőedénynek. Utána, ecsettel az olvasztott vajjal, kenjük jól ki a tepsi belsejét.

Öntsük a lecsepegtetett makarónit az előkészített tepsibe. Keverjük össze a tejszínt, az 1 1 / 2 csésze felaprított sajtot, sót, borsot és a hozzávalókat. Szórjuk a zsemlemorzsát és a megmaradt sajtot a tetejére, és tehetünk még rá ízlés szerint egy kis kockázott bacont is.

Süssük meg letakarás nélkül, 20-25 percet, ezután kapcsoljuk a sütőt grillre, és kb 3 perc alatt pirítsuk meg a tetejét.

Tálaljuk, azonnal, melegen!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr202424146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása