Hozzávalók: 16 dkg makaróni 1 gerezd fokhagyma, kettévágva 2 evőkanál olvasztott vaj 1 1 / 4 csésze tejszín 2 csésze reszelt Gruyere, Cantal reszelt sajt 1 / 2 teáskanál só 1 / 4 teáskanál őrölt fekete bors 1 / 3 csésze száraz zsemlemorzsa Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Főzzük meg a makarónit szokás szerint, sós vízben. Míg a makaróni a forrásban lévő vízben van, dörzsöljük be a vágott fokhagymával az egész belső felületét egy 3-literes sütőedénynek. Utána, ecsettel az olvasztott vajjal, kenjük jól ki a tepsi belsejét. Öntsük a lecsepegtetett makarónit az előkészített tepsibe. Keverjük össze a tejszínt, az 1 1 / 2 csésze felaprított sajtot, sót, borsot és a hozzávalókat. Szórjuk a zsemlemorzsát és a megmaradt sajtot a tetejére, és tehetünk még rá ízlés szerint egy kis kockázott bacont is. Süssük meg letakarás nélkül, 20-25 percet, ezután kapcsoljuk a sütőt grillre, és kb 3 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Tálaljuk, azonnal, melegen! Jó étvágyat!
Francia sajtos makaróni.
2010.11.04. 20:12A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr202424146
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.