Indítsuk a hétvégét, egy remek vacsorával. Egy tengeri ihletésű étellel. Van benne, garnélarák és mogyoróhagyma, mindezt sajtágyon. Az így készített étel megnyugtató, mégis egészséges. Ahelyett, hogy a garnélát olajban, sütnénk, inkább süssük sütőben, vagy, ha…

 Ez egy egyszerű, régi Skandináv recept az egyik kedvenc reggeli receptem. Fahéjjal és cukorral. Juharsziruppal tálalva, és egy kis tejszínnel megbolondítva.   4 tojás 2 dl tej 1-3 ek. cukor 3 / 4 evőkanál liszt 1 / 2 tk. só 4 ek vaj Törd fel a  tojást. Add…

A kelbimbó

 2010.11.05. 19:45

 Ismerjük meg!   Kelbimbó vagy bimbóskel (a név tulajdonképpen nem is fontos), a Földközi-tenger mellékéről származó növényt a források szerint Belgiumban nemesítették a XIII. században, de Európa-szerte csak fél évezreddel később, a XVIII. században terjedt el. A…

A csicsóka.

 2010.11.04. 20:27

 Sajnos ez a növény, méltánytalanul kiszorult az emberek asztaláról, sokan nem is tudják, hogy mi is tulajdonképpen.   A csicsóka, amely a napraforgó unokatestvére, Amerikából került a 17. század végén Európába, ahol elterjedt növénnyé lett. Franciaországban…

Francia sajtos makaróni.

 2010.11.04. 20:12

Hozzávalók: 16 dkg makaróni 1 gerezd fokhagyma, kettévágva     2 evőkanál olvasztott vaj 1 1 / 4 csésze tejszín 2 csésze reszelt Gruyere, Cantal reszelt sajt 1 / 2 teáskanál só 1 / 4 teáskanál őrölt fekete bors 1 / 3 csésze száraz zsemlemorzsa…

Skót tojás! Isteni!

 2010.11.03. 21:14

Skót tojás Leírás:  A skót  tojás egy pikáns darált kolbászos húsba panírozott különlegesség  Hozzávalók: 6 friss tojás, keményre főzve. Jó minőségű kolbász, darálva. Én pulykahúst is használok a panírba, fűszerezve zsályával, fehérborssal,…

süti beállítások módosítása